Kamikaze in het verkeer

Door Emiel1984 op vrijdag 20 maart 2009 21:58 - Reacties (29)
Categorie: Vervoer, Views: 6.346

De vrijdagavond is voor mij meestal de avond om de koelkast aan te vullen. Daar rijd ik dan een aantal kilometers extra voor omdat mijn woonplaats enkel een kleine supermarkt heeft met toeristenprijzen. Daarnaast ben ik er even tussenuit na een dag werken. Ik doe dit al een jaar of twee en ben ik deze periode nooit iets extreems tegen gekomen op de weg. Natuurlijk wel kleine irritaties gehad van mensen die plotseling remmen, voorsorteren of 60 blijven rijden op een weg waar je 80 mag. Maar we blijven mensen dus fouten maken gebeurt nu eenmaal en daar heb ik dan ook echt geen problemen mee.

Zelf vind ik niet dat ik extreem goed kan rijden en raak daarnaast snel 'gespannen' in het als mensen als een gek van links\recht gaan en om de 100 meter remmen omdat ze harder gaan dan de 120 die de meeste mensen wel aanhouden. Ik zet me auto daarom als het druk is op de rechterbaan (en cruise controle aan) om de colonne van vrachtwagens maar te volgen. Ik kom dan een stuk relaxter aan op de bestemming. Heb daarnaast nooit schade gereden met meer dan 60 duizend kilometer in 3 jaar tijd achter me, ook niet door andermans schuld. Deze avond bracht bijna verandering in deze curve.

Iedereen kent het denk ik wel de termen 'wegmisbruikers' \ 'blikken op de weg'. Maar die zie je meestal lekker veilig op de bank met een zak chips voor je neus. Deze avond ben ik helaas een op wraak ingesteld persoon tegen gekomen op het moment dat ik blijkbaar een grote fout maakte.

Ik zal even een uitleg geven over wat er gebeurde bij het wegrijden van de supermarkt deze avond;
---------------------------------------------------------
Wegsituatie: Links van de uitrit is na 5 meter een scherpe bocht waar je niet doorheen kan kijken en rechts zijn na 5 meter stoplichten. De afrit kan je niet normaal afrollen omdat deze te hoog is.

Op het moment dat ik bij de uitrit stond waren er zoveel mensen voor het stoplicht dat ik en een auto voor me niet eruit konden. Toen eenmaal het licht op groen sprong kwam er ruimte en de auto voor me voegde in. De stoplichten gingen op dat moment al naar orange vervolgt door rood.

De weg was weer vrij en ik keek naar links toen rechts en rolde rustig de uitrit af aangezien deze dus wat hoog was. Net op het moment dat ik half op de weg stond kwam een gek de bocht om zetten die vol in de ankers moest om mij niet te raken. Maar gelukkig was het maar bijna dus ik rolde maar naar het stoplicht welke nog steeds op rood stond.
---------------------------------------------------------
Op het moment dat ik bij het stoplicht groen werd merkte ik dat de bestuurder die mij bijna had geraakt op zijn gaspedaal zat te stampen. Ik reed daarom maar vlotjes de bocht om want ik voelde me er al niet lekker bij. De bestuurder was daarna snel naast me beland en keek me met vuurrode ogen aan.

Ik bleef vooruit kijken en lachte maar want wist eigenlijk niet wat ik anders moest doen. Blijkbaar had ik het toen helemaal gedaan want hij drukte het gaspedaal nog even verder door om zich voor mijn auto te gooien. Eenmaal voor me gooide hij de auto vol op de rem waardoor ik bijna in zijn achterbak belande maar gelukkig nog wist te ontwijken door snel naar de linkerbaan te manoeuvreren. Onbewust gooide ik de vinger omhoog door de schrikreactie. De bestuurder begon toen na 3 remproeven eindelijk weer normaal te rijden en ik had het idee dat het over was.

Helemaal gespannen van de uitgehaalde actie vervolgde ik mijn weg. Een aantal meter voor het kruispunt ging hij blijkbaar rechtdoor. Ik zet me knipperlicht maar naar links omdat ik geen zin had om deze bestuurder nog tegen te komen.

Blijkbaar wilde hij me volgen want hij gooide de auto ook maar naar links op dat moment. Toen ik dit eenmaal door had dacht ik 'weg hier en snel, dit wordt eng', dus ging weer naar de baan voor rechtdoor welke inmiddels aan het rijden was.

Aangezien hij geen reactie liet zien terug te willen dacht ik nog mezelf bang te maken. Helaas was niks minder waar, de bestuurder zag ik in de binnenspiegel na een aantal auto's achter me weer invoegen voor dezelfde rijrichting. Dit herhaalde zich een aantal keer maar hij bleef achter me rijden tot ik bij het laatste kruispunt was beland om de stad te verlaten. Hij gooide hem voor me auto neer en ik deed gelukkig op dat moment maar direct mijn deuren op slot.

De bestuurder van naar mijn idee 20 jaar stapte uit en liet zijn autodeur open staan en bolde zijn vuisten. Helaas kon ik geen kant meer op. Hij commandeerde mij de deur open te doen en begon met dreigende stem te zeggen dat mijn vinger naar hem totaal niet kon. Toen ik probeerde te vertellen dat de remproef op een drukke weg nog veel minder kon werd hij stil. Hij begon toen maar over wat er bij de uitrit was gebeurt. Gelukkig sprong het stoplicht op groen en had de baan rechts van me blijkbaar door dat ik in een benauwde situatie zat en gaf me daarom de ruimte om weg te kunnen. De bestuurder gaf daarop nog tevergeefs een klap op mijn raam.

Nadat ik de stad uit was gereden zag ik een politieauto staan die net wilde vertrekken om een auto zonder achterlicht te assisteren. Ik knipperde nog even omdat ik het idee had nog achtervolgt te gaan worden maar ze hadden dit blijkbaar niet door en gingen de totaal andere richting op. Omdat ik in de spiegel niet de bestuurder meer zag. vervolgde ik met nog meer spanning dan voorheen mijn weg. De kilometers die daarop volgde zat ik dan ook continue in de spiegel te kijken en stopte zo af en toe maar om zeker te zijn van het af te zijn. Ik had die jongen best wel aangekund.

Nu teruggekeken op wat er is gebeurt, weet ik wel dat ik de volgende keer minstens eraan probeer te denken de kentekenplaat op te schrijven. En daarnaast de bestuurder op een ander manier probeer kwijt te raken door erachter te blijven rijden en de ruimte open te houden om weg te kunnen.

Volgende: Afschrijving Auto. 06-'09 Afschrijving Auto.

Reacties


Door Tweakers user Death1ord, vrijdag 20 maart 2009 22:08

Jongens toch, waar gaat de wereld naartoe. Nu heeft die gast een hele tijd verneukt om een onschuldige burger te achtervolgen en dan zich nog eens belachelijk maken ook :+

iig, je had inderdaad beter z'n nummerplaat opgeschreven/onthouden en gemeld in een politie bureau.

Door Tweakers user Powrskin, vrijdag 20 maart 2009 22:14

Maar goed jij hebt nu weer een spanned verhaal :P

Door Tweakers user Emiel1984, vrijdag 20 maart 2009 22:17

Als je nu bedenkt wat je zal doen in zo een situatie is dat idd het eerste waar je aan denkt, de nummerplaat.

Maar zoals wel meer dingen is op het moment dat het gebeurt je gedachte heel ergens anders. Een vriend van me is een paar weken terug nog voor echt niks in elkaar geslagen in Nijmgen. Hij kwam er thuis pas achter dat hij totaal onder zijn eigen bloed zat en heeft toen een aantal dagen op de intensive care gelegen. Dat heeft wel indruk op me gemaakt.

@Powrskin: Ik moet idd maar het positieve inzien :p

[Reactie gewijzigd op vrijdag 20 maart 2009 22:20]


Door Tweakers user battler, vrijdag 20 maart 2009 22:19

Ik heb altijd een maglite in de auto's en scooters liggen. You never know..

Door Tweakers user JeRa, vrijdag 20 maart 2009 22:23

Zo heb ik ooit een dronken fietser heel kwaad gekregen door rustig langs hem te rijden (maar veel te gevaarlijk dichtbij volgens zijn tunnelvisie) wat natuurlijk absoluut niet kon. Toen ik kort daarvoor een auto voor me langs diezelfde fietser zag rijden en die fietser ontzettend kwaad zag worden, wist ik dat er wel iťts moest gebeuren.

Mijnheer kwam zigzaggend de ring in Eindhoven op (waar je 70 mag) en probeerde mijn auto te bereiken, aangezien ik stilstond voor een stoplicht. Dat is dan ook het moment dat je in ieder geval de deuren op slot gaat doen :') vervolgens geeft ie een ontzettende klap op het raam aan de passagierszijde en maakt ie wat boze gebaren.

En toen maakte hij een fout.

Ik stond vooraan bij het stoplicht, hij fietste recht voor me, en ik had groen gekregen. Ik heb nog nooit iemand zo angstig met fiets en al zien wegspringen en vallen :p helaas hield hij er niets aan over, want kort daarna zwabberde hij alweer richting mijn auto, waarschijnlijk om verhaal te halen, tevergeefs.

Ik ben meestal erg galant in het verkeer, maar als iemand zich asociaal gaat gedragen dan kan hij of zij het meteen vergeten. En dan heb ik het over de sjonnies die in hun blauwe spoilerbak met getinte ramen een zebrapad vol mensen met plankgas doorkruizen; mensen die gewoon erg rustig rijden of er de tijd voor nemen om moeilijke situaties af te wachten verdienen wat mij betreft niets dan lof.

Door Tweakers user Emiel1984, vrijdag 20 maart 2009 22:24

@battler Die had ik bij die jongen niet nodig gehad. Ik dacht meer aan de wraakactie die daarop kan volgen. Je weet maar nooit in wat soort circuit mensen zich bevinden. De nederlandse wet staat daarbij ook niet echt aan jou kant.

@JeRa :: Ik ben te bang voor een wraakactie die daarop volgt. Ik was al blij dat ik geen schade aan mijn auto had opgelopen. Op de MTS ben ik namelijk al eens de verkeerde tegen de schouder gelopen in een drukke gang. Daarop kreeg ik een leuke reactie terug en kon ik al zijn vriendjes in de pauze buiten het hek zien. Ik ben toen met mijn klasgenoten maar die kant op gelopen en gevraagt aan zijn 'vrienden' waarom ze mij moesten hebben. Eenmaal het verhaal uitgelegt verdwenen de meeste vrienden omdat hij het verhaal om had gedraait. Helaas had een week later iemand anders minder geluk met hem en vier vrienden van hem. Hij werd geschopt en geslagen en de concierge kreeg een stoel in de kantine naar zich toegeworpen. Een tweede stoel kwam bij een van zijn vriendjes (welke niet op die school zaten) in het oog waarop een ambulance moest komen en het stelletje naar het politiebureau werd vervoerd. Hij was uiteindelijk niet meer welkom op die school en zijn vriendjes kregen een verbod om zich binnen een bepaalde straal zich om de school te bevinden.

[Reactie gewijzigd op vrijdag 20 maart 2009 22:35]


Door Tweakers user boe2, vrijdag 20 maart 2009 22:26

Mensen die bewust voor je schieten en vol in de remmen gaan omdat jij het waagt om "maar" 120 te rijden mogen van mij ondersteboven aan de hoogste boom opgehangen worden voor een paar weken. Heb een paar maanden geleden zelf een gelijkaardige situatie meegemaakt, toen vreesde ik echt even voor mijn leven.
3 rijstroken op de autostrade, waarbij er een vrachtwagen aan het inhalen is, dus ik wijk uit naar de derde rijstrook en blijf 120 rijden. Blijkbaar zeer tegen de zin van mijn achterligger die gedurende het hele manoevre vlak tegen mijn bumper bleef aanrijden en voor de gelegenheid zijn grootlichten opzet (van die witblauwe rotdingen die je volledig verblinden). Tegen zulke bumperklevers gebruik ik het universele antwoord: Extra langzaam terug uitwijken naar de tweede rijstrook. Wanneer ik terug op de tweede rijstrook komt schiet hij ook direct door naar de tweede rijstrook en gaat VOL in de rem waardoor ik ook alles moet dichtgooien......alsook de vrachtwagen achter me die nog altijd bezigwas met inhalen. Het besef dat je wagen lichtjes begint te slippen EN die vrachtwagen in je achteruitkijkspiegel luid klaxonnerend wel ZEER dichtbij komt is enorm akelig, dat kan ik je verzekeren.
Zelf was ik te overstuur door de situatie om de nummerplaat te noteren, en heb echt spijt dat ik het niet gedaan heb, want zulke idioten zouden NOOIT meer op de baan mogen komen.

Door Tweakers user skelleniels, vrijdag 20 maart 2009 22:26

Blijkbaar ben ik absoluut niet de enige die zo'n dingen tegenkomt(in belgie, kortrijk). Ik zal even mijn verhaal(eigenlijk 2 zelfs...) vertellen.

Situatie 1:

03.00, zaterdagavond, weg van kortrijk naar mijn huis, redelijk kalme baan, vooral snachts bijna geen auto's.
Ik was op weg van de kroeg naar mijn huis tesamen met een vriend van me. Ineens hoorden we achter ons een auto keihard remmen voor een andere auto. De mensen in de auto die remden stapten uit en liepen naar de auto achter hen die gelukkig zijn centrale vergrendeling had opstaan. Dit gebeurde 100 meter achter ons. Ik vertrouwde het zaakje niet, dus we reden maar door. We passeerden een rond punt met maar 3 straten. De agressievelingen hadden ons in de mot en kwamen in volle vaart op ons af. Ik dacht bij mezelf dat het misschien beter was van op het voetpad te rijden(ok normaal mag dit niet), maar mijn vriend naast me zat nog steeds op straat. De auto kwam naast ons rijden en ze deden hun raam open en klapten met hun hand op mijn vriend z'n hoofd. Wij stopten zo hard we konden en waren net voorbij het rond punt. De auto remde 10 meter verder met piepende banden. Gelukkig zaten we aan dat rond punt, we keerden om en gingen zo hard we konden de andere straat in. De 2 jongens(schat 20 jaar oud) stapten uit en gingen achter ons lopen. Moet je eens proberen met een fiets het te halen vanuit stilstand tegen 2 lopende mensen. Gelukkig op tijd weggeraakt, maar niet veel later waren ze daar alweer met hun auto. We kwamen aan de lichten, door het rood rijden natuurlijk, we gaan echt niet wachten en vlug een donkere parking op en lichten van de fiets doven. De auto vlamde voorbij, net op het nippertje dus. Nog ff een peuk gerookt om zeker te zijn dat ze niet terug komen(ze passeerden wel nog eens), maar ze waren ons gelukkig kwijt geraakt.
2 keer de regels overtreden dat wel(door rood licht en op voetpad rijden), maar gelukkig maar...

Situatie 2: 21.30, zaterdagavond, marke, baan waar nog af en toe een auto op reed, 2 maand later dan het vorige voorval, al wat vergeten dus.
Ik was alleen op de fiets op weg naar de stad. Er passeert me een auto, reed normaal, niets aan de hand. Opeens moet die auto zeer hard remmen. Er was een auto ZONDER nummerplaat, ZONDER lichten, op de verkeerde kant van de baan voor een auto geremd. Weer stapten ze uit(het was wel een andere auto, dus ik weet niet zeker of het dezelfden waren, vermoedelijk niet). Ditmaal met een mes in hun handen en ze liepen af op de auto die ze blok hadden gereden. Deze had gelukkig de reflex om in volle vaart aan te zetten. Ik kon ook op tijd een zijstraatje invluchten. Intussen ben je het gewend 8)7 Je rookt op het gemak een peuk en tegen die tijd zijn ze alweer weg naar een volgend slachtoffer. Ik vermoed dat die personen wilden carjacken, daar ze mij zeker weten hadden gezien, maar niets hebben gedaan.

Ook ik denk op dat moment er niet aan om te kijken naar de nummerplaat. Enige wat ik weet in situatie 1 is dat het een bestelwagen was en dat in situatie 2 de auto zonder licht en zonder nummerplaat reed. Merk, kleur, grootte weet ik echt niet meer. Je zou bang beginnen worden om 9.30(!!) 's avonds op je gemak te gaan stappen de zaterdagavond :X

Door Tweakers user boe2, vrijdag 20 maart 2009 22:32

Toevallig was mijn incident ook op de baan richting kortrijk, de enige keer dat ik in die regio moet zijn (ben zelf van oost-vlaanderen)

Door Tweakers user Emiel1984, vrijdag 20 maart 2009 22:38

Ik ben wel verrast door het aantal mensen dat binnen korte tijd kan vertellen 'ongeveer' hetzelfde meegemaakt te hebben.

@Boeboe ; Dan valt mijn verhaal nog wel mee.

@skelleniels; Weet nu iig waar ik niet moet komen als ik ooit die kant op moet. Klinkt niet echt prettig.

[Reactie gewijzigd op vrijdag 20 maart 2009 22:54]


Door Tweakers user Kosty, vrijdag 20 maart 2009 22:56

@ ^^
Ik eerlijk gezegd ook, ik lees graag zo'n verhaaltjes - dat geef ik toe, maar dat het zo vaak voorkomt wilt toch ook iets zeggen denk ik |:(

Door Tweakers user Hobbles, vrijdag 20 maart 2009 23:11

Emiel: Heb zelf ook zo'n soort situatie meegemaakt. De persoon reageerde exact hetzelfde als jij beschrijft. Hij reed me ook klem in mijn eigen straat en stapte uit, maar hij was niet slim genoeg aangezien hij me achter een T-splitsing klem reed waardoor ik een uitweg had. (Ik kan redelijk goed met mijn auto overweg en weet ook perfect wat hij kan :) dus in noodsituaties red ik me wel) Daarna mezelf even aan de zijkant van de weg geparkeerd en GSM bij de hand genomen. Toen hij naast me stopte om zich weer kwaad te maken direct een foto van zijn gezicht gemaakt en kentekenplaat genoteerd.

Hij weet nu wel perfect waar ik woon, maar daar maak ik me geen zorgen om. Er moet al iets meer gebeuren om me echt schrik te doen krijgen :)

In mijn geval ging het om een grijze VW Polo (benzine), waarvan ik 2/3e van de kentekenplaat nog weet voor de toekomst.

Aanleiding in dit geval was dat hij het nodig vond om 120 te rijden waar je maar 70 mag, en me zo onnodig in gevaar bracht waardoor ik even met mijn lichten op hem knipperde. Blijkbaar was dat al genoeg aanleiding voor de weeral +- 20jarige om me te achtervolgen en allerhande gevaarlijke acties te gaan uithalen. Dit soort chauffeurs moeten ze direct hun rijbewijs afnemen, verkeersagressie mag absoluut niet getolereerd worden.

PS Emiel: Welk soort auto was het in jouw geval?

Door Tweakers user Emiel1984, vrijdag 20 maart 2009 23:19

@Hobbles Ik rijd zelf een zwarte VW polo :p. De achtervolger had een VW golf met in de achterlampen LEDS. Kan echter niet meer vertellen welke kleur hij was :S . Je verwacht het niet.. Zoals de mensen hierboven ook al zeggen, je bent totaal met iets anders bezig. Ik probeerde wel mijn telefoon te pakken maar kon deze niet zo snel uit de jas halen. Wellicht is een CAM-mod voor in de auto wel wat als echte tweakert :p. Noodknopje op stuur en filmen maar :D.

[Reactie gewijzigd op vrijdag 20 maart 2009 23:20]


Door Tweakers user Hobbles, vrijdag 20 maart 2009 23:24

Haha Emiel, met die gedachte heb ik ook een tijdje zitten spelen. Namelijk om een camera in de auto te hangen die het laatste uur van mijn rit opslaat waardoor ik altijd naar beelden kan teruggrijpen. Het is echter best lastig om zoiets degelijk uit te voeren :) Zeker als je eens gaat nadenken over welk type camera, waar je hem kan hangen en hoe je slechts een uur video opslaat zonder een hele computer in de auto te bouwen.

PS: zelf heb ik ook een grijze VW Polo :)

Door Tweakers user mezstah, vrijdag 20 maart 2009 23:24

Ik lees dit echt met verbazing, moet je tegenwoordig met een Uzi op de achterbank gaan rijden? Gaat nergens meer over dit. Als je ergens op tijd moet zijn ga dan eerder weg.
Ipv de snelwegterrorist uit te hangen |:(

Door Tweakers user Emiel1984, vrijdag 20 maart 2009 23:29

@mezstah : Gelukkig zitten we niet in Amerika. Dan waren er waarschijnlijk een stuk minder mensen geweest die reageerden op deze blog :p . Heb overigens een paar jaar terug wel is een video gezien waarin een auto bij de deuren een 'vlammenwerper' had zitten :p. Was overingens ook niet helemaal legaal.. ;)

In afrika is het een optie bij aankoop van een auto lees ik nu, hier een video : http://www.youtube.com/watch?v=fDrzMGdYWZc

@Hobbles Wellicht is dat nu een stuk makkelijker met de ATOM. Daarbij een webcam. De webcams zijn tegenwoordig scherp genoeg :p. Denk dat je voor minder dan 200 euro het er wel in hebt zitten. Daarnaast kan je funcies toevoegen als ;
- GPS muis en een scherm
- webcam achter om achteruit te parkeren.
- Database voor muziek en video voor passagiers.

Kost overigens wel wat tijd als je het voor het eerst maakt maar er zijn veel voorbeelden van een 'carpc ' te vinden. Ook hier op tweakers.

[Reactie gewijzigd op vrijdag 20 maart 2009 23:41]


Door Tweakers user mezstah, zaterdag 21 maart 2009 00:08

Ja die vlamenwerper weet ik nog, prima voor carjackers :Y)
Maar serieus gezegd, ik zou me ook behoorlijk ongemakkelijk voelen,
ben ook niet zo'n snelheidsmonster. Al rijd ik niet altijd precies 120 maar harder dan 130 gaat het niet.

Door Tweakers user Hobbles, zaterdag 21 maart 2009 00:33

Heb net iets gevonden dat ongeveer doet wat ik in gedachten had. Ziehier een video op youtube: http://www.youtube.com/wa...p3fnPcRdw&feature=related (is blijkbaar wat een bende slechte chauffeurs :D)

Systeem heet DRS-1100 en kost rond de 200§, alleen jammer dat het redelijk groot is.

Door Tweakers user whitey-d, zaterdag 21 maart 2009 00:38

Tis best lastig om rekening met anderen te houden toch ? ;)

Ik maak me er nu, als ik je verhaal zo lees, al weer kwaad over hoe er nogal eens omgegaan wordt met elkaar op de weg... En de agressie tegen mensen die zich netjes aan de regels houden :'(

Het mag echt niet zo zijn dat je als welwillende weggebruiker machteloos staat tegen regelrechte agressie. Maar ja, ik vertik het om met geweld terug te antwoorden. Gelukkig heb ik nog niet meegemaakt dat ik in elkaar ben geslagen oid. Ik probeer confrontaties enigszins te ontwijken...

Door Tweakers user H!GHGuY, zaterdag 21 maart 2009 08:37

Collega van me heeft ook ooit met een aggressor te maken gehad.
Kerel zat met vrouw en kindje in de wagen. Zijn enige probleem was dat de groep van m'n collega met 6 man in 2 auto's op stap was. Zijn woede was naar verluidt gauw bekoeld.

Door Tweakers user _Eend_, zaterdag 21 maart 2009 10:03

Ik kan me ook (teveel) ergeren aan mijn medeweggebruikers. Mensen die op een 80 km. weg precies 70 rijden, maar wel 50 rijden in een 30 km zone :?

Maar dingen als in de bovenstaande verhalen heb ik gelukkig nog nooit meegemaakt. Natuurlijk wel de bespoilerde en verlaagde Golf I / II die op 3 cm. van je trekhaak blijft hangen. Ik zit speciaal voor dat soort figuren al te denken om het tweede mistachterlicht te gaan gebruiken.

Het lijkt wel een Nederlands/Belgisch probleem, ik kom regelmatig in Duitsland omdat ik hemelsbreed 10 km. van de Duitse grens af woon en daar heb ik zelfs nog nooit een (Duitse) bumperklever meegemaakt. Of is dat in de buurt van grote steden anders?

Door Tweakers user mastr-dc, zaterdag 21 maart 2009 10:08

In het vervolg gewoon recht in zijn auto rijden als hij onnodig en zonder reden hard remt. In zo een situatie gaan de kosten over op hem ls er geen reden was om zo hard te remmen. En bij zo een ongeval ram jij hem van de baan, komt de politie erbij en ben jij van je agressor verlost.
Als je geluk hebt is het iemand van 20 die zijn rijbewijs nog maar net heeft en hem dan direct kwijt is voor een paar jaar. :)

Door Tweakers user mezstah, zaterdag 21 maart 2009 12:36

Helaas niet in het verkeer wordt ervan je verwacht dat je afstand houdt, een kopstaart botsing ligt aan de achterste bestuurder volgens mij.

Door Tweakers user bartware, zaterdag 21 maart 2009 13:11

Ik stond een keer plotseling een kruising (gescheiden rijbanen) te blokkeren doordat iedereen voor me onverwachts stil stond. Een bouwvakker uit de zijstraat springt uit zijn bestellertje en komt verhaal halen. Helaas vergat ik de deur op slot te doen.
Het bleef gelukkig verbaal agressief, en ik bleef me beleefd verontschuldigen voor mijn actie. Maar het voelt eng, je zit laag, in de gordel, en diegene staat aan je opengetrokken deur. Een klap of trap is zo gegeven. Enige klap die er viel was van het enorm hard dichtgeslagen portier.

Ik heb ook eens een busje achter me gehad in de linkerbaan van de snelweg die het nodig vond te kleven. Aangezien ik niet in de gelegenheid was naar rechts te gaan (het was in beide banen druk), ben ik wat langzamer gaan rijden om duidelijk te maken dat hij er te dicht op zat. Toen dat slechts even hielp, even zachtjes de rem aangetikt voor het remlicht. Dat kon 'meneer' (een eikel van niet ouder dan 20) niet hebben en is vervolgens via uitvoegstrook alles gaan inhalen, om uiteindelijk weer in de linkerbaan te geraken.
Eenmaal voor mij trapt ie vol op de rem! Dan zit je hart wel even in je keel.
Gelukkig ook niets gebeurd verder.

Tip die ik van iemand kreeg: doe niet je remlicht aan, dat wekt mogelijk agressie op. Maar doe even je alarmlichten aan om aan te geven dat je vind dat de situatie gevaarlijk is.

Ik houd overigens wel van doorrijden als het kan, en als iemand dan gaat inhalen met een snelheidsverschil van 1 meter per minuut, dan wordt ik ook niet blij. Geef dan gas en ga weer terug naar rechts! Inhalen moet een korte actie zijn.
En kijk voor je gaat baanwisselen eens in de spiegel of er niet iemand jou aan het inhalen is (met hogere snelheid)!
En linksrijders erger ik me ook aan, en dat de boete voor rechts inhalen hoger is dan voor linkshangen! Rechts inhalen kan alleen als mensen onnodig links rijden.

In de spits rijd ik ook vaak rechts, want links is het vol (rechterbaan leeg |:( ) en staat iedereen om de haverklap op de rem. Uiteindelijk doe ik er misschien iets langer over, maar wel relaxter. Beter en verder uizicht naar voren, minder remmen, gelijkmatiger rijden.

Door Tweakers user skelleniels, zaterdag 21 maart 2009 14:42

@Boeboe ik weet niet of je de straat kent, maar het was de torkonjestraat die over de E17 loopt, dit was in situatie 2. Nu zaten die 2 jongens waarschijnlijk aan de drugs vermoed ik en waren ze in situatie 2 vast van plan om een auto te stelen. Situatie2 was ergens wel beangstigender daar ik alleen was en ze met een mes achter me aan gingen. Er was dan wel weer wat meer volk op de baan, wat in situatie 2 niet zo was.

Door Tweakers user flippy, zaterdag 21 maart 2009 16:27

het is dat ik hier geen blog hebt, ander kon ik elke dag wel zo'n verhaal schrijven.... :X

Door Tweakers user Emiel1984, zaterdag 21 maart 2009 23:26

@flippy.nl Ik woon sinds mijn 5e in een dorp maar kom sinds ik over eigen auto beschik steeds meer in de grote steden. Kom sindsdien ook steeds meer mensen tegen die denken dat ze Jos verstappen nog kunnen verslaan. Maar ik laat die mensen maar in hun gedachte omdat ik geen last van ze heb en snap dat niet iedereen hetzelfde is.

Maar op het moment dat mensen gaan dreigen en\of achtervolgen en je weet daar een blog elke dag mee te vullen dan zou ik je adviseren om maar te verhuizen :p .

Door Tweakers user Dennahz, zondag 22 maart 2009 13:21

Eigenlijk zou je zulke lui gewoon helemaal in elkaar moeten stampen. Als je denkt van: "die kan ik wel hebben", moet je uitstappen, hem naar zijn auto duwen en z'n hoofd tegen het ruit kapot slaan.

Dan laten ze het de volgende keer wel :r

Stomme opgefokte nietsnutten. Kortrijk is idd geen fijne stad om zaterdagavond rond te lopen, wat een klote volk loopt daar....

Door Tweakers user TheGhost, woensdag 10 juni 2009 20:14

Dat soort acties ken ik ja... daarom heb ik nu 0900-8844 in m'n telefoon staan. Dan kun je de politie bellen zonder meteen echt paniek te veroorzaken (zwaailichten zijn immers niet echt nodig in zo'n situatie...) en als je dan gewoon het kenteken en dergelijke doorgeeft en 't gebeurt nog een paar keer met die gast dan wordt ie vanzelf een keer aangepakt.

Zulke figuren zouden nooit een rijbewijs moeten hebben...

@Dennahz: en wat als jij nou iemand tegenkomt die jou kop op de ruit kapot slaat?
denk je nou echt dat je zo iets oplost?

[Reactie gewijzigd op woensdag 10 juni 2009 20:23]


Reageren is niet meer mogelijk